Kde nakupovat nábytek? V obchodním domě nebo u zakázkového truhláře?

To je poměrně jednoduchá otázka s jednoduchou odpovědí. Každý z vás však na ní může odpovědět zcela rozdílně. Ve velké míře vás mohou ovlivnit dosavadní zkušenosti s nákupem nábytku v obchodních domech či s výrobou nábytku na zakázku u vašeho truhláře. Pokud máte dobré zkušenosti s levnou sériovou výrobou, nejspíše se do obchodního centra vrátíte. Ten z vás, který si již nechal vyrobit něco do svého bytu, domu nebo na zahradu u zakázkového truhláře a nemůže si kvalitu jeho odvedené práce vynachválit, má také rozhodnuto.

Co ovlivňuje vaše rozhodování?
Co dále ovlivňuje vaše rozhodování o tom, kde nábytek nakupovat? Musíte vědět, jaký styl nábytku do svého bytu nebo domu požadujete, co od nábytku očekáváte, v jaké cenové relaci nábytek chcete, v jakém časovém horizontu chcete mít byt či dům zařízený, zda jste schopni dopravit si nábytek vlastními silami a samozřejmě i to, zda jste schopni nábytek svépomocí smontovat. Většinu těchto starostí nemusíte v našem zakázkovém truhlářství řešit. Nábytek vám dopravíme domů a na místě určení smontujeme.

Pokud vám jde o to mít doma nábytek v ten samý den, co jste se pro nákup rozhodli nebo pokud vám nezáleží na kvalitě kupovaného nábytku a jdete pouze po nábytku v akci, pak jste nejvhodnějším kandidátem pro nákup zboží v obchodních domech.

V obchodním domě si vybíráte nábytek z toho co je vystavené
V obchodních domech máte oproti zakázkovému truhlářství jednu velkou výhodu a to, že si můžete nabízené zboží na prodejně prohlédnout a vyzkoušet. Jenže ani v tomto případě to nemusí být výhra. Vystavený nábytek možná vypadá pěkně na pohled, má nižší cenu, než je tomu u vašeho truhláře, je pěkně naaranžovaný, takže si ho dokážete ve svém bydlení živě představit, ale už nepoznáte v jaké kvalitě ani z jakých materiálů je vyroben. Personál obchodních domů nemá dostatečné znalosti, aby vás informoval o tom, jaký materiál a jak kvalitní kování je v nábytku použito. Je možné, že vám obchodní dům nabídne k nákupu nějaký bonus zdarma – například dopravu, montáž nebo nějaký akční výrobek. Pokud se tak nestane, zboží nemusí být tak levné, jak se zdá. K ceně vám mohou připočítat dopravné a ve většině případů i 10% navýšení ceny za montáž. Je dobré si uvědomit také to, že zboží zakoupené v obchodních domech nakupujete s 20% DPH, zatímco zboží vyrobené na zakázku a namontované přímo u vás v pohodlí domova se sazbou 14% DPH (platí u výrobků pevně spojených se stavbou – kuchyně, vestavěnné skříně…). V našem zakázkovém truhlářství vám sice nenabízíme vzorkovnu nábytku, ale zhotovíme vám technické výkresy nábytku a 3D návrh, necháme vás vybrat z mnoha vzorníků a katalogů, takže si také dokážete udělat velmi dobrou představu o tom, jak bude nábytek ve své finální podobě vypadat.

Další věc, kterou obchodní domy s oblibou nabízejí je možnost nákupu na splátky bez navýšení. Tuto službu nabízíme i my.

K truhláři jdete s  přesnou představou toho, jaký  nábytek chcete
Hlavními výhodami našeho zakázkového truhlářství je především to, že se snažíme co nejlépe vyhovět vaši konkrétní představě, zatímco v obchodním domě si musíte koupit něco z toho, co právě nabízejí. Způsob provedení výrobků na zakázku je s kvalitou výrobků zakoupených v obchodních domech nesrovnatelné. V našem truhlářství si můžete vybrat z mnoha variant použitých materiálů – od síly masivu nebo lamina, přes celou řadu barevných odstínů a dezénů, ale také ze široké škály možných kování, úchytek či jiných nábytkových doplňků. To je možná věc, která vás při nákupu v obchodním domě ani nenapadne.

Neporovnávejte neporovnatelné
Velkou chybou, kterou zákazníci velmi často dělají, je to, že si dojdou vybrat interiérový nábytek do obchodního domu nebo objeví nějaký pěkný kousek na internetu, pak navštíví zakázkové truhlářství a chtějí vypracovat cenovou nabídku na stejný výrobek. Jenže jak nacenit takový nábytek, když nevíte, z jakého materiálu je vyroben, jaké kování od jakého výrobce je použito? Zákazník musí srovnávat vždy srovnatelné se srovnatelným. Jenže sériová a zakázková výroba srovnávat opravdu nelze. My většinou vše naceňujeme v takové kvalitě, která odpovídá standardu naší výroby nebo našim představám o nejvyšším komfortu pro zákazníka, což se samozřejmě může promítnout také na ceně zakázky. Jenže tuto skutečnost nedokáže zákazník v době koupě ocenit. Člověk neznalý věci porovná jen dvě ceny, cenu z obchodního domu a cenu od truhláře. Jenže to bohužel nestačí. Skříň z obchodního domu budete muset většinou za rok nebo dva vyměnit, jelikož nejlevnější kování nevydrží to, co kování od špičkových dodavatelů. Stejně tak bývají hrany u nábytku z obchodních domů rychleji poničeny. Obchodní domy používají hrany z tenké fólie, zatímco my používáme hrany plastové, tři milimetry silné. Když otevřete skříň v obchodním domě, nestačíte se divit. Jako by ji někdo z boku prostřílel. Skříň je plná děr určených na nastavení police. V našem truhlářství se vám toto nestane. Přesto však budete mít police umístěné přesně tam, kde požadujete. Můžeme samozřejmě nacenit zakázku i v takové kvalitě, jako je nabízené sériové zboží, ale pokud to uděláme, můžeme být sami proti sobě. Na úkor snížení ceny snížíme i kvalitu použitých materiálů a pak riskujeme, že se z vás nestane spokojený zákazník, který naše truhlářství dále doporučí nebo to, že se v případě potřeby do našeho truhlářství už nikdy nevrátíte. A to rozhodně nehceme! Spokojený zákazník je pro nás to nejdůležitější.

Při porovnání cenových nabídek je důležité nepřihlížet jen k ceně, ale jak už jsme zmiňovali také ke kvalitě použitých materiálů a způsobu provedení. Je třeba si uvědomit, že námi vyráběný nábytek na zakázku je vyráběn přesně na míru vašim potřebám – rozměrovým, materiálovým, designovým, atd. Nábytek vždy bude přesně na centimetr sedět ve vámi zvoleném prostoru a barevně ladit potřebám vašeho bytu.

Pro originály jděte k truhláři
Pamatujte, že pro originály se chodí buď do zakázkového truhlářství nebo do designových studií. V designových studiích je však cena nábytku podstatně vyšší než při zakázkové výrobě. V obchodních domech naleznete pouze sériovou výrobu.

Dejte na doporučení svých známých a přátel
Nevíte jak poznat toho pravého truhláře? Truhláři, kteří jsou šikovní a mezi lidmi vyhledávaní mají většinou zakázky nasmlouvané dosti dopředu. Měli byste mít možnost si prohlédnout jeho práci na jeho webových stránkách nebo naživo. Kvalitní truhlář by měl tomu, co vám nabízí rozumět, měl by si přijet prostory před zahájením výroby osobně zaměřit a samozřejmě si ručit za svou práci.

Nejlepší je, když vám truhláře doporučí nějaký váš známý!

Zakázkové truhlářství Plzeň vyrábí nejen moderní kuchyně, vestavěné skříně na míru, interiérový nábytek z masivu i z lamina, dětské pokoje pro vaše nejmenší, schodiště, dveře, kancelářský nábytek, ale také zahradní stavby, jako například pergoly a altány a mnoho dalšího ze dřeva.